hörmen trakya
0 282 651 22 33
Sarmal kapı olarak ta bilinen panjur sistemleri endüstriyel kapı, garaj kapısı, dükkân kepengi ve özel tüm çözümlerde kullanılmaktadırlar. Seksiyonel kapılar uygulama mahallinde ekstra yer ihtiyacı duymaktadırlar bu nedenle birçok projede uygulanamadığı durumlarda sarmal panjur sistemleri tercih edilebilmektedir. Alüminyum ve çelik malzemeden üretilebilmektedirler. Genel olarak küçük ve orta ebatlarda tüp motor olarak bilinen silindirik motorlar kullanılmaktadır. Bu motorlar kendi siviç sistemine sahiptirler ve çok yoğun çalışmaya uygun değildirler. 
Genellikle dükkân kepengi ve apartman garaj kapıları için uygun sistemlerdir. Elektrik kesintilerinde redüktörlü motorları sayesinde manuel de kullanılabilmektedirler.
16 metre kare ve üzeri ölçüler içi ise endüstriyel tip motorlar kullanılmaktadır. 8 metre genişlik 7 metre yüksekliklere kadar uygulanabilmektedirler. Endüstriyel tip sarmal kepenk ve panjur sistemleri manuel caraskallı motorları ile elektrik kesilmelerinde de açılıp kapanabilmektedirler. Çalışma hızları ebat büyüdükçe yavaşlamaktadır.